Ga naar de hoofdinhoud
Photo 1 Photo 2 Photo 3

Over ons

Heart 4 Watches and Jewels

Heart4jewels is opgericht in 2020 door Marius van Harten. Samen met heart4watches vormt heart4jewels het heart4 Watches and Jewels totaalconcept.

Goud eerlijke meesterstukjes speciaal voor u ontworpen en gemaakt zo u wilt van uw eigen goud. Vraag niet wat onze goudsmeden maken, zij maken wat u vraagt! Maak eens een vrijblijvende afspraak voor een advies gesprek. Samen kunnen we dan de mogelijkheden doorspreken en zonder verdere verplichtingen een passend voorstel maken.

Een mooi en wisselende collectie van prachtige unieke juweeltje tot van pre-owned sieraden.
Heart4jewels staat voor hoge kwaliteit, heeft een uitstekende servicegraad en in de meeste gevallen een garantie periode van maar liefst 24 maanden.

Een groot gedeelte van de collectie is ontworpen en vervaardigd door Nederlandse goudsmeden en ontwerpers.  Omdat Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer is in ons concept, bestaat de collectie uit sieraden die allemaal gemaakt zijn van gerecycled goud. Ook proberen we zo veel mogelijk de herkomst van de door onze goudsmeden gebruikte materialen te achterhalen om er op die manier zeker van te zijn dat er geen conflictdiamant wordt gebruikt. Ook de edelstenen en parels worden ingekocht bij leveranciers die ons kunnen bewijzen dat de arbeiders die de materialen gedolven en geslepen hebben een eerlijk loon daarvoor hebben ontvangen.

Eerlijkheid wint altijd! Daarom dus…

Onze historie

  • Gert van Harten begint als jonge horlogemaker samen met zijn vrouw een horloge atelier in de Veluwse legerplaats Harskamp. Hij repareerde horloges, klokken en wekkers voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor een enkele juwelier in de omgeving. Doordat het atelier aan huis was, sloeg de passie van Gerrit al vroeg over naar zijn zoon Marius.
  • Gerrit van Harten opende zijn eigen juwelierszaak aan de Margrietlaan in Harskamp. Hij verkocht daar naast sieraden ook de prachtige merken als Enicar, Ronda, Omega, Certina en Prisma.
  • Marius van Harten gaat naar de Vakschool in Schoonhoven om in zijn vaders voetsporen te treden. Hij begint met de opleiding uurwerktechniek maar besluit na een jaar om over te stappen naar de opleiding tot goudsmid en gaat na het behalen van zijn diploma aan het werk bij Brans Almelo BV een groot Nederlands service bedrijf voor Juweliers.
  • Marius van Harten richt samen met zijn vrouw en vader een nieuwe VOF op en opende een tweede juwelierswinkel in Ede (Veluwe).
  • Marius en Tineke worden eigenaar van Brans Almelo BV en breiden dit mooie familiebedrijf uit met een horloge reparatie atelier waardoor het familie bedrijf de hele service voor juweliers kan verzorgen. Het bedrijf groeit door en ook zoon Matthias is al vroeg te vinden achter de werkbank bij zijn vader. Zijn belangstelling voor horloges groeit met de jaren.
  • Matthias van Harten treed in de voetsporen van opa Gerrit en vader Marius en koopt oude mechanische horloges van particulieren en knapt ze vervolgens op. Om deze mooie pre-owned tijdstukjes beter te kunnen verkopen op een platform waar de juweeltjes goed tot hun recht komen, richt hij heart4watches op.
  • Samen met zijn moeder en vader breiden zij het concept uit naar een totaal concept waarbij het accent ligt op hoogwaardige horloges en sieraden met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Heart4 Watches en Jewels is geboren